Jeseni so se pričele aktivnosti operacije Tradicija skozi digitalne oči, katerega namen je digitalizacija in promocija rokodelske in obrtne dediščine, ter promocija tovrstne dejavnosti in deficitarne poklice s prenosom znanja in veščin nosilcev izročila na mlajšo generacijo.

V septembru so v okviru uvodne ekskurzije  obiskali DDTLab, kjer so jim približali nove tehnologije in jim demonstrirali nove medije.

V okviru osrednje aktivnosti operacije pa  so učenci OŠ NHR Hrastnik, OŠ Tončke Čeč Trbovlje in OŠ Tonete Okrogar Zagorje ob Savi, pod vodstvom šolskih mentorjev obiskali lokalne rokodelce in obrtnike: Grafex, grafično podjetje d.o.o. https://grafex.si/ ,   Gorazd Grošelj s.p., SEPRO http://www.sepro.si/, Tim pohištvo d.o.o. https://tim-pohistvo.si/ , Gordana Kokič s.p. https://www.mojobrtnik.com/spots/kokic-gordana-siviljstvo-maja-trbovlje-ulica-1-junija-9e4f62fd66, Gaj Čuk s.p. https://infernocrafts.com/handmade/, Forstek d.o.o. https://www.forstek.si/sl/ . Z nabavljeno tehnično opremo so učenci pripravili vsebine, ki jih bodo tekom projekta ustrezno obdelali in pripravili končne digitalne izdelke s predstavitvijo obiskanih obrtnikov in rokodelcev.