V maju in juniju so se odvijale še zadnje aktivnosti v projektu Tradicija skozi digitalne oči.  V sklopu projekta se je odvilo nemalo aktivnosti, ki so prispevale k oživitvi obrtne in rokodelske dejavnosti. V sklopu projekta so se devetošolci Osnovne  šole arodnega heroja Rajka Hrastnik, Osnovne šole Tončke Čeč Trbovlje in Osnovne šole Toneta Okrogarja Zagorje trudili vzpostaviti kontakt z obrtniki našega območja, ki so na družbeno – socialni bazi v današnjem obdobju rahlo zapostavljeni in žal, zaradi tehnološke naprednosti, velikokrat prezrti. 
Tekom projekta so devetošolci zgoraj omenjenih zasavskih osnovnih šol snovali, kreirali in realizirali končne videe pri podjetjih, ki so sestavni del mozaika uspešno izvedenega projekta. Njihove videe si oglejte na spodnjih povezavah.
Devetošolci Osnovne šole narodnega heroja Rajka Hrastnik so obiskali podjetje Kovanje in oblikovanje kovin, Gaj Čuk s.p., INFERNO CRAFTS in Forstek orodjarstvo, inženiring, trgovina, zastopstvo d.o.o.
Podjetji TIM pohištvo d.o.o in Gordana Kokić s.p. Trgovina Galant in Šiviljstvo Maja sta v goste sprejeli devetošolce Osnovne šole Tončke Čeč Trbovlje.
(povezave do njihovih videov: https://fb.watch/kL2Vga3_Zd/ , https://fb.watch/kL2_nZ3I4a/ )
Svoj »kamenček v mozaiku« projekta pa so dodali tudi devetošolci Osnovne šole Toneta Okrogarja Zagorje, ki so si ogledali dejavnosti podjetij Cvetličarna Sepro in Grafex agencijo.
(povezave do njihovih videov: https://fb.watch/kL2N1jiSg_/ , https://fb.watch/kL2OTLR9Nt/ )
Njihov uspeh je bil nagrajen z obiskom društva TNM v sodelovanju z Društvom Marionetno gledališče Jurček, kjer so spoznali pomembnost povezovanja starodobnih običajev s sodobno tehnologijo, kar je bila ideja sporočila ob snovanju projekta.
Projekt se ne zaključuje danes, niti jutri, saj se vsi sodelujoči v projektu zavedajo, da je ideja samega projekta večja od trenutnega zavedanja težavnosti omenjene problematike, zato izvajalci projekta želijo, da bi se v čim večjem številu odzvali obrtniki, jih kontaktirali in z njihovo pomočjo, kolikor se le da, temo približali mladim, s tem pa zmanjšali razkorak med družbo nekoč in danes.
In na družbenih omrežjih:
V projektu so sodelovali:
Regionalno razvojna agencija Zasavje; https://www.rra-zasavje.si/  – vodilni partner
OŠ Toneta Okrogarja Zagorje ob Savi; https://www.okrogar.si/
OŠ Tončke Čeč Trbovlje; https://www.os-toncke-cec.si/
OŠ Narodnega heroja Rajka Hrastnik; https://www.osnhr.si/
Območna obrtno-podjetniška zbornica Hrastnik; http://ooz-hrastnik.si/
Društvo Trbovlje novomedijsko mesto; https://www.tnm.si/
“Operacijo Partnerstva LAS Zasavje delno financira Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo in sicer iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.”